T.C. Tunus Büyükelçiliğinde Türkçe Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Ebubekir Aydın, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Burak Yediyıldız ve Tunus'ta görevli MEB Türkçe öğretmenlerinin katılımıyla, T.C. Tunus Büyükelçiliğinde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak T.C. Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Türkçe için burada bulunan topluluktan ve MEB ile Tunus Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplantının gelecek adına daha iyi bir Türkçe için önemli olduğunu belirtti.

MEB Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Ebubekir Aydın yaptığı konuşmada, Enstitünün yabancılara Türkçe öğretimi alanında bilgi birikiminden istifade edilmesi gerektiğini, MEB ve Yunus Emre Enstitüsünün yapacağı ortak çalışmalarla Tunus'ta seçmeli ders olarak okutulan Türkçe derslerinin kalitesinin daha da artacağını ifade etti. 

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu ise Enstitünün edinmiş olduğu tecrübeleri paylaşmaya açık olduğunu, ülkede görevli MEB öğretmenlerinin Tunus Yunus Emre Enstitüsü tarafından koordinasyonun sağlanarak Türkçe için en iyi şekilde çalışacaklarını belirtti. 

Toplantı sonunda MEB öğretmenlerinin soruları alındı ve görüş alışverişinde bulunuldu. Sonraki koordinasyon toplantısının Tunus Yunus Emre Enstitüsünde yapılması planlandı.