Tunus Yunus Emre Enstitüsü 'Tunus Türkçe Kulübü'nü Ağırladı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkçeye gönül vermiş katılımcılarla  "Türkçe Buluşmaları" Tunus Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Tunus Üniversitesi 9 Nisan Fakültesinde T.C. MEB tarafından görevli Türkçe Okutmanı Dr. Musa Kaya'nın, seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen öğrencilerle kurduğu Tunus Türkçe Kulübü (TTK) ile Tunus Yunus Emre Enstitüsünde "Türkçe Buluşması" programı gerçekleştirildi.

Programda, Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız; Yunus Emre Enstitüsünü, TABİP Projesini, Türkçe Yeterlik Sınavını, Türkçe Yaz Okulunu, Sinema Atölyesi Programını, Kemankeş Projesini  ve Uzaktan Türkçe Öğretimi Portalını da kapsayan bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen sunum sonunda,  öğrenciler soru-cevap kısmında sorularını yönelttiler ve ardından ikram ve sohbet kısmına geçildi. Programın sonunda TTK öğrencileri, Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız'a kendi yapmış oldukları İstanbul'a dair figürleri içeren tablo hediye ettiler.

TTK öğrencileri, Yunus Emre Enstitüsünü daha yakından tanıma imkânı buldukları için ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.