Tunus Yunus Emre Enstitüsünden Bizert Ferhad Haşed Lisesine Ziyaret

Yazıcı-dostu sürüm

Ülke genelinde seçmeli ders olarak Türkçe dersinin okutulduğu 21 okula ziyaretler gerçekleştirilip; okul idarecileri, MEB tarafından görevlendirilen Türkçe öğretmenleri ve Türkçeyi seçmeli ders olarak seçen öğrencilerle T.C. Tunus Büyükelçiliğinin himayelerinde  görüşmeler yapılıyor. Eğitimdeki durum hakkında bilgiler alınıyor ve temel eğitim materyal desteği sağlanıyor. 

Bu bağlamda 1 Şubat tarihinde Tunus'ta seçmeli ders olarak Türkçe dersinin okutulduğu okullardan biri olan Bizerte şehrindeki Ferhad Haşed Lisesine, Tunus Üniversitesi 9 Nisan Fakültesi Türkçe Okutmanı Dr. Musa Kaya ile ziyaret gerçekleştirildi. Okul Müdürü Lütfi Bey ve Türkçe öğretmeni Osman Türedi'nin eşliğinde gerçekleşen  ziyaret kapsamında Türkçe öğrenen öğrencilere, Resimlerle Kelime Öğreniyorum kitabı ve Enstitü eşantiyonlarının yer aldığı paket hediye edildi.

100'ü aşkın öğrencinin Türkçe öğrendiği, Türkçeye ve Türk kültürüne ilginin yoğun olduğu okulda, öğrenciler, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Program sonunda öğrencilerin de Enstitü Merkezine gelmesi ve Türkçe sohbet gününün gerçekleştirilmesi planlandı.