Tunus Yunus Emre Enstitüsü Buluşmalarının İlki Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Tunus Yunus Emre Enstitüsü Buluşmaları'nın ilki 14 Mart 2018 tarihinde T.C. Tunus Büyükelçisi Sayın Ömer Faruk Doğan'ın  teşrifi ile gerçekleşti.

Sayın Büyükelçi Ömer Faruk Doğan, Türkiye-Tunus ilişkileri üzerine zihin açıcı ve verimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Afrika'nın en güzide ülkesi olan Tunus'un tarihi derinlik içerisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu, dost ülke Tunus ile Türkiye arasında sağlam bir kültürel bağın da bulunduğunu ve bu bağı geliştirmek için gayretli olduklarını ifade ettiler.  

Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız da Tunus ile olan kültürel yakınlığımızın gelişmesi için kültürel açıdan hiç de uzak olmayan iki ülke dostluğunun karşılıklı görüşlerle ifade edilmesi gerektiğini belirtti. Bu bağlamda ilki gerçekleştirilen buluşmayı teşrif etmesi hasebiyle T.C. Tunus Büyükelçisi Sayın Ömer Faruk Doğan'a teşekkürlerini sunarak Enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yoğun ilgi altında gerçekleşen buluşma, Enstitü öğrencilerinin soruları ile devam etti.
Öğrenciler, memnun kaldıklarını belirterek Tunus Yunus Emre Enstitüsü Buluşmaları'nın devam etmesi yönünde taleplerini dile getirdiler. Program, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekinmesiyle sona erdi.