Tunus Yunus Emre Enstitüsünde "Akıl Sağlığı Formasyonu" Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tunus Yunus Emre Enstitüsünün, Tunus Tıp Öğrencileri Derneği Halk Sağlığı Komitesi ve İnsan Hakları ve Barış Komitesi iş birliği ile gerçekleştirdiği " Akıl Sağlığı Formasyonu " toplantısı Tunus Yunus Emre Enstitüsünde yapıldı.

Tunus Tıp Üniversitesinin talebi üzerine programa destek veren Tunus Yunus Emre Enstitüsü, dil öğrenimi gibi bireyin kendisini geliştirmek için aldığı eğitimlerde zihin olarak gerçekten hazır olan öğrencilerin daha başarılı olduğunu anlatmak amacıyla 26 Mart günü gerçekleştirilen toplantıda, akıl sağlığını etkileyen unsurlar sebepleriyle anlatılırken mental olarak insanın zinde olması için neler yapılması gerektiği uygulama çalışmalarıyla belirtildi. 

Seminerin devamında alan uzmanlarından iki akademisyen, mental sağlığını kişinin duygu, düşünce ve davranışlan bakımından normallik göstermesi olarak tanımladılar. Ayrıca kişinin, günlük yaşamındaki streslere zihinsel ve psikolojik bozukluk göstermeksizin uyum sağlayabilmesi, streslerin sağlığı etkilemeyecek şekilde karşılayabilmesi hakkında bilgi verdiler. 

Tunus Tıp Üniversitesinin, katılımcılara "Akıl Sağlığı Katılım Belgesi" vermesiyle program sona erdi.