Tunus Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

24 Ocak günü gerçekleştirilen toplantıda T.C. Tunus Büyükelçisi Sayın Ömer Faruk Doğan, ilk olarak faaliyetlerine yeni başlayan Tunus Yunus Emre Enstitüsünün önemine değindi. Tunus'ta Türkçeye olan ilginin farkında olduklarını; Tunus YEE, Türkiye Maarif Vakfı  ve MEB öğretmenleriyle birlikte Türkçe ailesi olarak ilgiye en iyi şekilde cevap verileceğine dair inancını dile getirerek istişare toplantısının hayırlı olmasını diledi.

Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sayın Melih Burak Yediyıldız Beyfendi ise Tunus'ta Türkçe kurslarına yeni başlandığını belirterek Türkçe için tüm paydaşlarla birlikte çalışılması gerektiğini ve bu bağlamda istişare toplantısının önemli olduğunu dile getirdi.

Tunus'ta bahar dönemi öncesi Türkçe öğretimi çalışmaları hakkında görüş alışverişi gerçekleştirmek ve olası eksiklikler hakkında çözümler sunmak maksadıyla gerçekleştirilen toplantı, öğretmenlerin görev yaptıkları okullardaki Türkçe öğretimi sürecine dair bilgiler vermesiyle sona erdi. Toplantının ilerleyen dönemde tekrar gerçekleştirilmesine karar verildi.