Tunus'ta "Türkçe Yaz Okulu" Tanıtımı Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tunus Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe eğitimi alan öğrencilerine Türkiye'de eğitim imkânı sunan yaz okulu programını tanıttı.

T.C. Tunus Büyükelçiliğinde 27 Şubat günü gerçekleştirilen tanıtım programına Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız, Tunus'ta faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri, Enstitüde ve üniversitelerde Türkçe eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Büyükelçi Ömer Faruk Doğan, Yunus Emre Enstitüsünün ismini Anadolu'da 13. yüzyılda yaşamış, saf Türkçe ile verdiği manevi mesajları günümüze kadar ulaşan bir mutasavvıftan aldığına işaret ederek, "Türkçe, bugün burada bizi bir araya getirdiği gibi, Türk ve Tunus halkını da birbirine yakınlaştıracaktır." dedi.

Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız ise Enstitünün Tunus’ta ekim ayında kurulduğuna işaret ederek, Tunus halkının Türkçeye olan yoğun ilgisinden dolayı "müteşekkir" olduklarını belirtti. Enstitünün Tunus'taki üniversiteler ile kültürel ve bilimsel iş birliği çalışmalarına başladığını da belirten Yediyıldız, "Yunus Emre Enstitüsü, kültürel diplomasi alanında faaliyetini yürütürken, dünyanın farklı coğrafyalarındaki kültürlerin birbirleri ve Türk kültürü arasında bir gönül köprüsü oluşturma görevini de üstleniyor." diye konuştu.

Yediyıldız, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada ise Türkçe Yaz Okulu'na başvuruların her geçen yıl arttığını ve misafir öğrencilerin dil öğrenmenin yanı sıra, Türkiye ile gönül bağlarını pekiştirerek evlerine bir kültür elçisi olarak döndüklerini ifade etti.

Program, Yunus Emre Enstitüsünün tanıtım videolarının gösteriminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.