Türkçe Sevgisi Sınırları Aştı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı kıtalarında bulunan 80’den fazla temsilciliği marifetiyle Türkçe öğretimi ekseninde kültürler arası etkileşime zemin oluşturan faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Esra Yılmaz ve Tunus Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ali İhsan Çevik’in moderatörlüğünde Enstitü kursiyerlerinin katılımıyla dijital ortamda konuşma kulübü düzenlendi.

Beyrut ve Tunus Yunus Emre Enstitülerinde Türkçe öğrenen kursiyerler, 12 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen konuşma kulübünde Lübnan ve Tunus’un kültürel zenginliklerini ele aldılar.

MÜŞTEREK DEĞERLER TÜRKÇE ANLATILDI

Lübnan ve Tunus’a ait kültürel zenginliklerin Türkçe konuşulduğu etkinlikte bayramlar başta olmak üzere özel günlerde gerçekleştirilen âdetler ve Ramazan ayına özel gelenekler kursiyerler tarafından ifade edildi.

İki ülkenin gastronomi zenginlikleri ve düğün âdetleri gibi oldukça merak uyandıran kültürel unsurların bahsedildiği etkinlikte, Lübnan ve Tunus arasındaki müşterek ve farklı kültürel ögeler hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Kursiyerler kendi ülkelerinin kültürel miraslarına dair gerçekleştirdikleri konuşmalarında iki ülkenin bulunduğu coğrafya dolayısıyla Akdeniz kültürünün etkisi altında olması, Arapça konuşulması, İslamiyet, Hıristiyanlık ve Yahudilik dinlerinin oluşturduğu iki ülkede de benzer mozaiğe sahip olunması gibi müşterek değerler çerçevesinde Lübnan ve Tunus kültürleri arasındaki benzerliklere dikkat çekildi.

KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİM ORTAMI YARATILIYOR

Yunus Emre Enstitüsü, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya Afrika’dan Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyada Türkiye’nin ve kadim Türk kültürünün müstesna niteliklerini tanıtmanın yanı sıra temsilciliklerinin bulunduğu coğrafyalarda çeşitli mecralarda Türkiye ile diğer ülkeler arasında kültürel etkileşimin yaratıldığı proje ve faaliyetlere imza atıyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, yapay zekâ ve NFT gibi çağdaş teknolojileri kullanarak sanat eserleri üretebilmek amacıyla hayata...

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Tunus Kartaca Üniversitesi Diller Yüksek Enstitüsü arasında iyi niyet ve iş birliği...